1.10.2022

Syksyn tapahtumat

Luonto-Liiton nettisivut ovat uudistumassa. Sivuston ollessa kaaoksen vallassa löydät tästä postauksesta kootusti syksyn 2022 tapahtumat ja ajankohtaiset tiedot. Nähdään toiminnan merkeissä!

Ensi vuoden toiminnan suunnitteluilta 6.10. klo 17 etänä 

Suunnitellaan, mitä ensi vuonna tehdään. Ideoidaan etenkin lasten luontoleiriä ensi kesälle ja myös muita uusia tapahtumia. Kirjoitetaan yhdessä toimintasuunnitelmaa. 

Meilaa niin saat linkin: vasp at luontoliitto.fi

Älä osta mitään -päivän ja muiden joulun ajan tapahtumien suunnittelupalaveri 11.10. klo 16 toimistolla

Mitä tehdään Älä osta mitään -päivänä 25.11. ja joulun aikaan? Tervetuloa järjestämään toimintaa tai vain kuuntelemaan, mitä on suunnitteilla!

Toimistomme osoite on Itäinen Pitkäkatu 24, 20700 Turku. Käynti sisäpihan puolelta Kupittaankatu 23-25 välistä. Sisäpihan perällä sijaitsevan lasioven yllä on numero 24, ja oven vieressä ikkunassa on Luonto-Liiton logo. Ovikello sijaitsee pihalla olevassa Luonto-Liiton ständissä.

Päiväretki Kullaanvuorelle 15.10. 

Kullaanvuori (myös nimillä Kullanvuori, Kullavuori, Kullaavuori) on Ruskon ja Raision kuntien korkein kukkula. Mäki on luonnonsuojelualuetta ja siellä on merkkejä jääkaudesta mm. hiidenkirnu ja muinaista merenrantaa. Alueella on myös näkötorni, johon voi halutessaan kiivetä ihastelemaan maisemia ja syksyn värejä.

Tarvitset mukaan ainoastaan säänmukaiset varusteet, mahdolliset luontoharrastusvälineet ja eväät. Pidämme taukoa laavulla, jonka nuotiopaikalla on mahdollisuus grillaamiseen!

Taukopaikalla on mahdollisesti ulkovessa, mutta kannattaa varata matkaan ainakin wc-paperia ja käsidesi.

Käveltävää retkellä on noin 15 km. Kulkemamme reitti ei ole esteetön.

Tapaamme klo 10.30 Puutorilla, josta lähdemme Ruskoon lähtevällä bussilla numero 303. Puutorilla on retkenjärjestäjä varmistamassa, että kaikki bussilla matkaajat pääsevät mukaan.

Voit myös tulla omalla autolla tai pyörällä Ruskoon. Siinä tapauksessa liity muiden joukkoon bussipysäkillä Ahola 4005 noin klo 11.00 ja jatketaan siitä matkaa yhdessä Kullanvuorelle.

Paluumatkalle tähtäämme klo 17.00 bussiin. Puutorilla olemme noin klo 17.23.

Ilmoittaudu retkelle 13.10. mennessä sähköpostilla osoitteeseen multaharju.elina at gmail.com. Kerro ilmoittautuessasi:
- Nimi, ikä ja puhelinnumero
- Oletko saapumassa Puutorille vai suoraan Ruskolle
- Onko jotain muuta, joka retken järjestäjien tulisi huomioida.

Lisätietoja retkestä voit kysellä sähköpostilla osoitteesta multaharju.elina at gmail.com. Retkipäivänä voit ongelmatilanteessa soittaa numeroon 040 5250 444. 

Talkooleiri Örön saarella 14-16.10.

Leirillä talkoillaan avoimien paahdeympäristöjen lisäämiseksi. Paahdeympäristöt ovat Suomen yksi uhanalaisimmista elinympäristöistä ja niiden pinta-alat ovat todella pieniä. Siksi niillä elää runsaasti uhanalaisia lajeja, jotka eivät menesty muilla elinympärisöillä. Suurin osa paahdeympäristöistä sijaitsee Öröllä.

Majoitus ilmaiseksi omassa teltassa (Luonto-Liitto maksaa telttapaikan) tai sisämajoitus omakustanteisesti. Majoitusvaihtoehdot löytyvät täältä: www.visitoro.fi/majoitus. Jos useampi majoittuu sisällä, niin voidaan kysyä ryhmätarjousta.

Sitova ilmoittautuminen 12.10. mennessä tällä lomakkeella: forms.office.com/r/fiN3nm8hUM 

Kysy lisätietoja leirin vetäjältä: Ville Laitinen, ville.laitinen at luontoliitto.fi, 044 700 6113

Syyskokous 3.11. klo 18 toimistolla ja etänä

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piirin syyskokouksessa vahvistetaan ensi vuoden toimintasuunnitelma ja budjetti sekä valitaan uusi hallitus ja puheenjohtaja.  

Haluatko hallitukseen? Ilmoita etukäteen meille vasp at luontoliitto.fi tai viestillä Instagramissa tai tule vain paikan päälle kokoukseen kertomaan. 

Kokouspaikka on toimistomme Turussa Kupittaalla, lähellä Kupittaanpuistoa. Toimiston osoite on Itäinen Pitkäkatu 24, Turku. Suosittelemme saapumaan sisäpihan puolelta Kupittaankatu 23-25 välistä. Sisäpihan perällä sijaitsevan lasioven yllä on numero 24, ja oven vieressä ikkunassa on Luonto-Liiton siililogo. Ovikello sijaitsee pihalla olevassa Luonto-Liiton ständissä. 

Toivomme, että ilmoitat osallistumisestasi meille etukäteen sähköpostitse osoitteeseen vasp at luontoliitto.fi, jotta osaamme varata oikean määrän tarjoiluja. 

Kokoukseen voi osallistua myös etänä Zoomin välityksellä. Kerro meille, jos tulet mukaan etänä, niin lähetämme sinulle linkin. Älä tule toimistolle, vaan osallistu etänä, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita.

Sienestystä Halisissa 12.11.

Mennään katsomaan, vieläkö löytyy suppilovahveroita. Laita kalenteriin ja seuraa tiedotusta. 

Älä osta mitään -päivä 25.11.

Vastaisku Black Fridayn kulutusjuhlalle! Toimintaa ÄOM-päivälle suunnitellaan palaverissa 11.10. (ks. ylempää). Laita kalenteriin ja seuraa tiedotusta.