20.1.2023

Alkuvuoden tapahtumat

Vuosi 2023 on Luonto-Liiton juhlavuosi: kattojärjestö täyttää 80-vuotta. Merkkivuosi näkyy myös Varsinais-Suomen piirin toiminnassa läpi vuoden. Tässä lyhyesti alkuvuoden toiminnastamme.

Liittoudu! 25.1. klo 18

Liittoudu! on Luonto-Liiton uusi säännöllinen tapahtuma, jossa useissa eri kaupungeissa kokoonnutaan ensin yhteisen ohjelman äärelle, ja sen jälkeen jatketaan iltaa oman porukan kesken. Ensimmäisessä Liittoudu! -kokoontumisessa kuullaan toiminnanjohtaja Riku Eskelisen sekä vapaaehtoisvastaava Ville Laitisen alustus aiheena ”Luonto-Liitto ennen, nyt ja tulevaisuudessa”. 

Turussa pidämme alustuksen jälkeen ensimmäisen suunnittelupalaverin vuoden tapahtumista. Voimme heitellä ideoita ja toiveita koko tulevalle vuodelle tai keskittyä hiomaan jotakin tiettyä tapahtumaa osallistujien toiveiden mukaan. 

Tapahtumapaikkana on toimistomme Kupittaalla, osoitteessa on Itäinen Pitkäkatu 24, Turku. Suosittelemme saapumaan sisäpihan puolelta Kupittaankatu 23-25 välistä. Sisäpihan perällä sijaitsevan lasioven yllä on numero 24, ja oven vieressä ikkunassa on Luonto-Liiton siililogo. Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä purtavaa. 

Valtakunnallista ohjelmaa on mahdollista seurata myös itsenäisesti etäyhteydellä. Linkki tapahtumaan löytyy info-sivun alaosasta: https://luontoliitto.fi/liittoudu 

Jos haluat osallistua Varsinais-Suomen piirin toiminnan suunnitteluun etäyhteydellä tai jättää meille etukäteen ideoita ja toiveita, ota yhteyttä piirin puheenjohtajaan:
Silja Susanna Aalto / sisu.aalto [at] gmail.com

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piirin hallitus 2023 pitää järjestäytymiskokouksen 25.1. klo 16:00-17:45 samassa paikassa. Myös kokous on avoin kaikille ja sitä saa tulla seuraamaan.

Lasten luontokerho alkaa 28.2.  

Luontopuuhaa 2.-4.-luokkalaisille lapsille viikoittain kouluvuoden ajan! Lasten luontokerho alkaa Turussa 28.2. Ilmoittautuminen on auki 24.2. asti. 

Kerhossa havainnoidaan ja tutkitaan luontoa, leikitään, askarrellaan ja tehdään pieniä retkiä lähiluontoon. 

Kerho alkaa tiistaina 28.2. klo 17. Kerhopaikkana toimii Turun luonnonsuojelukeskus osoitteessa Martinkatu 5. Ensimmäiselle kerralle saa tulla maksutta tutustumaan toimintaan. 

Osallistumismaksu on 30 euroa kevätkaudelta. Lähetämme maksuohjeet huoltajille sähköpostitse ensimmäisen kerhokerran jälkeen. 

Luontokerho kokoontuu tiistaisin klo 17:00-18:30. Kerhokerta kestää 1,5 tuntia. Kerhon kevätkausi päättyy toukokuussa. 

Kerhoon ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen luontokerho.turku [at] gmail.com viimeistään 24.2. Kerro sähköpostissa omat yhteystietosi, kerhoon tulevan lapsen nimi ja ikä sekä mahdolliset allergiat ja muut rajoitteet, joista kerho-ohjaajan on hyvä tietää. 

Kerho on tarkoitettu peruskoulun 2.-4.-luokkalaisille lapsille. Kerholaisella ei tarvitse olla ennakkotietoa luonnosta tai omia retkeilyvarusteita, säänmukaiset ulkoiluvaatteet riittävät. 

Kerho-ohjaaja Johanna on käynyt Luonto-Liiton luontokerho-ohjaajakoulutuksen ja toiminut koululaisten iltapäivätoiminnan ohjaajana. Kerhon toteuttavat yhteistyössä Luonto-Liiton ja Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistykset. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: luontokerho.turku [at] gmail.com

Lähde retkelle 

Retkivarustelainauksemme takaa, että voit lähteä myös omatoimisesti retkeilemään, vaikkei sinulla olisi kaikkia retkeilyvarusteita tai mahdollisuutta ostaa tai vuokrata niitä. Jäsenemme saavat lainata meiltä varusteita ilmaiseksi! 

Toistaiseksi lainausajat sovitaan vielä yksitellen, mutta jatkossa toimistomme on auki tiettyinä aikoina, jolloin varusteita voi noutaa ja palauttaa. Lue lisää varustelainauksesta, ota yhteyttä ja tiedustele: www.luontoliitto.fi/vasp/retkivarusteiden-lainaus 

Tulevista retkistämme tiedotetaan jälleen piirin nettisivuilla, sähköpostilistalla ja somessa heti, kun tapahtumat on saatu kalenteriin.