29.6.2016

Turun seudulle luontokerho-ohjaajaksi

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri etsii kerho-ohjaajaa perustamaan uutta luontokerhoa alakouluikäisille lapsille heti syyslukukauden 2016 alkaessa.

Luontokerhot ovat osa Luonto-Liiton ympäristökasvatustoimintaa. Yhteen kerhoon mahtuu noin 10 lasta. Kerhot kokoontuvat kerran viikossa kouluvuoden ajan. Kerhon ajankohdan päättää ohjaaja itse. Yhden kerhoillan vetämisestä maksetaan 35 euron palkkio.

Ohjaajan tehtävät pähkinänkuoressa:
  • Suunnittelet kerhon ohjelman Luonto-Liiton ympäristökasvatusmateriaalin avulla. (Apua ideointiin saat toki tarvittaessa.) Kerholla voi olla jokin teema (esim. luontotaide tai retkeily) ohjaajan kiinnostuksen ja osaamisen mukaan.
  • Ohjaat kerhoa kerran viikossa iltapäivisin (1,5h/kerta).
  • Osallistut kerhosi paikalliseen markkinointiin esim. toimittamalla tiedotteen kouluille.
  • Pidät yhteyttä Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiriin, kerholaisten huoltajiin sekä mahdollisesti myös toimitilaan, jossa kerho kokoontuu.

Edellytämme ohjaajalta vähintään 18 vuoden ikää. Ohjaajavalinnassa eduksi katsotaan Luonto-Liiton kerho-ohjaajakoulutuksen käyminen, muu soveltuva alan koulutus, aiempi kokemus kerho-ohjaajana toimimisesta tai muusta lapsiryhmien kanssa työskentelystä, luonnonharrastustausta, oma-aloitteisuus sekä valmiiden suunnitelmien olemassaolo, etenkin jos sinulla on jo tiedossasi mahdollinen ilmainen tai hyvin edullinen kerhotila tai jos kerhon on tarkoitus kokoontua aina ulkona.

Kerhon toiminta olisi hyvä päästä aloittamaan viikolla 34 tai 35, viimeistään viikolla 36. Kerhon pyörittäminen ainoastaan syyskauden ajan on myös mahdollista, vaikka koko lukukauden toimiva kerho olisikin ihanteellisin vaihtoehto.

Ilmaise kiinnostuksesi ja ideasi kerhon sijainnista ja toiminnasta mahdollisimman pian. Kerhoa koskevat perustiedot tulisi olla selvillä 10.8.2016 mennessä, jotta kerhoa on aikaa mainostaa. Valinta tehdään heti sopivan hakemuksen tultua!

Vapaamuotoiset hakemukset ja kyselyt: Elina Multaharju, multaharju.elina[ät]gmail.com