22.6.2016

Retkeilytaidot hakusessa, mutta Lapin-vaellus houkuttelisi?

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri järjestää kesällä 2016 vasta-alkajan vaelluskurssin!

Vaelluksella Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa
© Mirelle Aalto

Kurssilla perehdytään useamman vuorokauden kestävällä vaelluksella tarvittaviin varusteisiin ja taitoihin. Kurssi alkaa kolmena arki-iltana Turun luonnonsuojelukeskuksella järjestettävällä teoriaosalla, jonka jälkeen uusia taitoja päästään kokeilemaan viikonloppuretkellä Kurjenrahkan kansallispuistossa. Kokonaisuus huipentuu kuuden vuorokauden ruskavaellukseen klassisella Pallas–Hetta-reitillä. Vaelluksen aikana yövytään omissa teltoissa osittain autiotupiin tukeutuen.

Kurssin kohderyhmää ovat noin 15–30-vuotiaat. Retkeilytaitoja harjoitellaan kurssilla nousujohteisesti, ja vaelluksen päivämatkat ja reitti suunnitellaan ensikertalaisille sopiviksi. Tavoitteena on, että kurssin suorittanut voi turvallisin mielin lähteä omatoimisesti useamman yön retkelle ja osaa pitää huolta itsestään maastossa. Vaelluksella pyritään painottamaan kiireetöntä luonnontarkkailua ja ympäristöystävällistä retkeilytapaa.

Kurssin aikataulu

Teoriaoppitunnit Turun luonnonsuojelukeskuksella (Martinkatu 5)
Varusteet ja pakkaaminen to 14.7. klo 18:00–20:00
Retkiruoka to 21.7. klo 18:00–20:00
Reitin suunnittelu ja suunnistaminen, retkikuntana toimiminen ja ensiapu ke 27.7. klo 18:00–20:00

Viikonloppuretki Kurjenrahkan kansallispuistossa 19.–21.8.
Lähtö retkelle tapahtuu perjantaina, mutta reitti suunnitellaan niin, että mukaan voi liittyä myös lauantaina.

Lapin-vaellus Pallas–Yllästunturin kansallispuistossa 4.–11.9.
Lähtö on sunnuntai-iltana 4.9. yöjunalla Rovaniemelle, josta bussi tai muu kuljetus Pallakselle. Turkuun palaamme sunnuntaiaamuna 11.9.

Kurssin eri osiin (teoriatunneille, viikonloppuretkelle ja Lapin-vaellukselle) voi osallistua kaikkiin tai vain haluamilleen osille. Monia vaellukselle tarvittavia varusteita on mahdollista saada lainaan.

Teoriaosalle ja viikonloppuretkelle ei ole osallistumismaksua. Lapin-vaelluksen hinta asettuu haarukkaan 100–180 euroa. Hinta tarkentuu myöhemmin kesällä. Hinta sisältää matkat, henkilötapaturmavakuutuksen ja tarvittaessa myös lainavarusteet.

Sekä viikonloppuretkelle että Lapin-vaellukselle tulee ilmoittautua 31.7. mennessä
sähköpostitse kurssin koordinaattorille (ks. yhteystiedot alla). Teoriaosuuteen ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Jos suunnittelet osallistumista Lapin-vaellukselle, olisi viimeiselle teoriakerralle saapuminen suositeltavaa, jotta vaellusporukka pääsisi tapaamaan toisensa jo etukäteen.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Sampo Rouhiainen, sampo.rouhiainen [ät] gmail.com