16.9.2015

Reipasta Auton vapaapäivää!

Tiistaina 22.9. kannattaa jättää moottoriajoneuvot kotiin. Silloin vietetään nimittäin Auton vapaapäivää. Teemapäivä on osa kansainvälistä Liikkujan viikkoa, joka kannustaa ihmisiä miettimään liikkumisvalintojaan ja niiden vaikutuksia omaan terveyteen, rahankäyttöön, ympäristöön ja yhteiskuntaan. Liikkujan viikko käynnistyi tänään.

Varsinais-Suomessa Auton vapaapäivä näkyy monella tavalla, muun muassa somekampanjana, bussikonsertteina ja satulansuojatempauksena.

Turun Seudun musiikkilaitoksen oppilaat esiintyvät iltapäivän aikana bussilinjoilla 6, 7, 9 ja 301. Konserttien tarkemmat aikataulut päivittyvät tänne. Polkupyöriä, joita on parkkeerattu bussipysäkkien pyöräparkkeihin, huputetaan Valonian ja Turun seudun joukkoliikenne Fölin toimesta "Polkien bussipysäkille" -satulansuojilla.

Liikkujan viikon aikana julkisuuden henkilöt luopuvat autoista ja kokeilevat kestäviä liikkumisen muotoja. Se, keitä nämä henkilöt ovat, selviää seuraamalla #autonvapaapäivä-tunnistetta Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Kuka vain voi osallistua somessa Liikkujan viikkoon jakamalla kuvia ja kommentteja sosiaalisessa mediassa samaisella tunnisteella. Osallistujien kesken arvotaan Jopo50v-juhlamallin polkupyörä.

22.9. on myös Kilometrikisan viimeinen kisapäivä. Kilometrikisa on leikkimielinen pyöräilykilpailu, jossa osallistujat kirjaavat ylös polkupyöräiltyjä kilometrejä aikavälillä 1.5.-22.9. Myös Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri osallistuu kisaan vuosittain.

Katso video kestävän liikkumisen eduista.
Lue lisää Liikkujan viikosta.