15.10.2014

Varsinaissuomalaiset luontoliittolaiset olivat ahkerimpia pyöräilemään

Vasp hävisi Kilometrikisassa Luonto-Liiton Uudenmaan piirille yhteensä poljetuissa kilometreissä, mutta pyöräilimme eniten henkilöä kohden 

Teksti: Sofia Böling

Kilometrikisa on leikkimielinen pyöräilykilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräiltyjä kilometrejään sähköiseen palveluun. Kisaa käytiin tänä kesänä 1.5.-22.9., siis vapusta auton vapaapäivään. Kisa edistää kestävää liikkumista ja arkiliikuntaa.

Vasp saa olla ylpeä kilometrikisaajistaan, jotka pyöräilivät joukkueemme Luonto-Liiton voittoon. Kisaan osallistuivat Vaspin lisäksi Luonto-Liitosta Uudenmaan piiri ja keskustoimisto. Joukkeet kisasivat piensarjassa (alle 25 hlö joukkueessa), jossa Vasp sijoittui 693. sijalle, Uudenmaan piiri 906. sijalle ja keskustoimisto 1607. sijalle. Piensarjaan kuului yhteensä 2128 joukkuetta. Näin ollen Vasp oli parempi kuin 67,4% kaikista piensarjan joukkueista!

Huikeimpia olivat kisan tilastot bensan ja hiilidioksidipäästöjen pienenemisestä. Vasp säästi yhteensä 304 litraa bensaa ja säästi 760 kg hiilidioksidia. On toki huomioitava, ettemme olisi autoilleet kaikkia pyöräilemiämme matkoja kuitenkaan, vaikka emme olisi olleetkaan mukana kisassa, toisin kuin moni keskivertokansalainen.

Lähde: http://kilometrikisa.fi/teams