22.3.2017

Lähde mukaan viikonloppuretkelle Kurjenrahkaan!

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri järjestää nuorille suunnatun viikonloppuretken Kurjenrahkan kansallispuistossa kolmantena Kevätseuranta-viikonloppuna 7.-9.4. 

Tarjolla on hieno mahdollisuus päästä havainnoimaan teerien soidinta, pöllöjen huhuilua ja muita kevään merkkejä suo- ja metsäluonnossa. Majoitumme ja ruokailemme mukavasti Rantapihan mökissä, joten retki ei aseta juurikaan vaatimuksia varusteille.

© Katariina Riipinen

Retkelle lähdetään perjantai-iltana Kurjenpesän luota klo 17:30 aikaan siirtymällä noin 2 km päähän majoituspaikalle. Majoittautuminen ja yhteisruokailut järjestyvät Savojärven rannassa sijaitsevassa Rantapihan päärakennuksessa. Lauantaina halukkaat voivat suunnata jo aamuvarhaisella lintuja tarkkailemaan, ja myöhemmin päivällä patikoidaan osallistujien toiveiden mukaan kansallispuiston reiteillä leppoisasti luontoa havainnoiden. Sunnuntaina lähdetään kotimatkalle.

Retki ajoittuu sopivasti Kevätseurannan kolmannelle seurantaviikonlopulle, ja kiinnitämmekin erityisesti huomiota seurantalajien havainnointiin. Teerien soidin on vauhdissa huhtikuussa, sammakot ovat kudulla ja matelijat ryömivät esiin talvikoloistaan. Retkellä on helppo suorittaa myös luonnonharrastusmerkki Pihkan tehtäviä kokeneempien harrastajien avulla.

Osallistumismaksu on Luonto-Liiton jäsenille 15 €, muille 20 €. Maksulla katetaan Rantapihan vuokra ja yhteisruokailut. Hintaan sisältyvät myös henkilötapaturmavakuutus sekä mahdolliset lainavarusteet. Kulku retkikohteeseen ja takaisin tapahtuu omakustanteisesti matkahuollon busseilla tai kimppakyydeillä. Sopiva bussivuoro Kurjenrahkaan lähtee Turun linja-autoasemalta perjantai-iltana klo 17. Bussi saapuu Kuhankuonon pysäkille noin klo 17:25. Paluubussi Turun suuntaan ohittaa saman pysäkin lauantaina klo 14:37 ja on puolisen tuntia myöhemmin Turussa.

Retki on suunnattu nuorille (noin 15-29-vuotiaille). Osallistuminen ei edellytä aiempaa retkeilykokemusta tai erikoisempia varusteita. Kevyelläkin makuupussilla pärjää lämpimässä mökissä, ja omia eväitä tarvitaan vain päiväpatikoille. Lämpimät vedenpitävät vaatteet ja jalkineet sekä oma reppu tai rinkka ovat kuitenkin tarpeen. Lisätietoa varusteista lähetetään ilmoittautuneille ennen retkeä.

Ilmoittaudu retkelle viimeistään 3.4. sähköpostitse osoitteeseen vasp[ät]luontoliitto[piste]fi. Kerro ilmoittautuessasi nimesi, syntymävuotesi ja puhelinnumerosi, kaipaatko mahdollisesti joitakin varusteita lainaan, tuletko retkelle bussilla vai autokyydillä (jos tulet omalla autolla, mahtuuko mukaasi kimppakyytiläisiä) ja onko sinulla erityisruokavaliota tai muuta sellaista seikkaa, mikä retken järjestäjien olisi hyvä tietää.

#kevätseuranta #yhdessäkevääseen #yhdessäluontoon