24.8.2016

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri etsii uusia vapaaehtoisia riveihinsä

Oletko ympäristöasioista, retkeilystä tai lasten ympäristökasvatuksesta kiinnostunut nuori? Haluaisitko ryhtyä vapaaehtoiseksi näiden asioiden parissa toimivaan aktiiviseen kansalaisjärjestöön? Mikäli vastasit molempiin kyllä, saatat olla juuri etsimämme henkilö!

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen porukka toivottaa uudet vapaaehtoiset tervetulleiksi!
© Teemu Saloriutta

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri on yksi valtakunnallisen Luonto-Liiton kahdeksasta paikallistoimintaa toteuttavasta piirijärjestöstä. Kaikki piirin toiminta on pitkälti nuorten vapaaehtoisten itse aikaansaamaa, eikä kynnys järjestöaktiiviksi ryhtymiseen ole korkealla. Toiminta on avointa kaikille luonnosta ja ympäristöasioista kiinnostuneille tieto- ja taitotasosta riippumatta.

Vapaaehtoisten työpanos on piirin toiminnan edellytys. Kukin vapaaehtoinen voi osallistua siihen omien resurssiensa mukaan, taitojaan ja vahvuuksiaan hyödyntäen. Voit ilmoittautua auttamaan vaikkapa tapahtumien järjestämisessä, toiminnan ideoimisessa, tiedotteiden levittämisessä, bloggaamisessa tai verkkosivujen ylläpitämisessä.

Järjestötoiminnan pyörittäminen on hauskaa ja palkitsevaa. Sen myötä pääsee oppimaan monia hyödyllisiä taitoja, joita ei joka koulussa opeteta, ja saa paljon uusia kavereita ja tärkeitä kontakteja tulevaisuutta varten. Kokemus hallitustyöskentelystä tai luottamustoimen hoitamisesta merkittävässä kansalaisjärjestössä näyttää toki myös edustavalta CV:ssä.

Piirin toiminta keskittyy Turun seudulle, mutta aktiviteetteja järjestetään jäsenten toiveiden mukaan muuallakin. Piirin toimialuetta on Varsinais-Suomen ohella myös Satakunta. Tällä erää piirin vapaaehtoisten ikäjakauma on noin 16-27 vuotta, mutta toimintaan osallistuu paljon myös nuorempia ja vanhempia ihmisiä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä piirin istuvaan puheenjohtajaan (Milla Aalto, milla.aalto [ät] luontoliitto.fi, O5O 572 2345) ja kerro, mitä osaat ja haluat tehdä, tai saavu paikalle suoraan piirin syyskokoukseen, joka pidetään lauantaina 17.9. klo 15 alkaen Café Artissa, osoitteessa Läntinen Rantakatu 5, Turku.