10.3.2016

Jännittäviä leiriseikkailuja yli kielirajojen

Ainutlaatuinen leirikonsepti Kaksi kieltä & luonto järjestää taas suosittuja kaksikielisiä leirejä kesällä 2016


Kaksi kieltä & luonto -leireillä voit nauttia seikkailusta, luontoelämyksistä ja kesäilosta yli kielirajojen. Vuoden 2015 kokemukset osoittivat, että lapset innostuivat kokeilemaan ruotsinkielen käyttöä kaksikielisen toiminnan innostavassa ilmapiirissä.

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri osallistuu kahden leirin järjestämiseen toimialueellaan. Paraisten kielikylpyleireillä hyödynnetään kaksisuuntaisen kielikylvyn menetelmiä. Leirille osallistuu siis sekä suomenkielisiä että ruotsinkielisiä lapsia. Naantalin Rymättylän perheleirille ovat tervetulleita niin kaksikieliset kuin suomen- ja ruotsinkielisetkin perheet.

Monipuolisessa leiriohjelmassa on tiedossa erätaitoja, luonnon ihmettelyä, pelejä ja leikkejä, ja tietenkin uimista ja leirinuotion tunnelmaa. Sisältö on suunniteltu herättämään lasten kielellistä uteliaisuutta ja tukemaan sekä suomen- että ruotsinkielen kehittymistä. Leiriohjaajat ovat kevään aikana käyneet läpi monikielisyyspedagogiikan intensiivisen koulutuksen. Kaikki tämä mahtavissa kesäisissä luonto- ja saaristomaisemissa!

Kaksi kieltä & luonto -leirit ovat keskeinen osa Natur och Miljön, Helsingin yliopiston ja Luonto-Liiton tutkimus- ja kehittämishanketta, jonka tarkoituksena on edistää monikielisyyttä ja eri kieliryhmien välistä kanssakäymistä. Päämääränä on kehittää menetelmiä ja suuntaviivoja monikielisen vapaa-ajan toiminnan järjestämiseksi. Tutkimuspuolesta vastaavat Helsingin yliopiston tutkijat Anna Slotte ja Fritjof Sahlström.

Lue lisää leireistä ja hankkeen sisällöstä Natur och Miljön nettisivuilta. Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta naturochmiljo.fi/lager.

Lisätiedot:

Martina Uotinen, projektikoordinaattori
martina.uotinen [ät] naturochmiljo.fi
045 2700317
www.naturochmiljo.fi