7.3.2016

Ilmoittautuminen pääsiäisviikonlopun retkelle avattu

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri järjestää nuorille suunnatun kahden päivän patikkaretken Teijoon pääsiäisen pyhinä 25.–26.3.2016. Tule mukaan tutustumaan Varsinais-Suomen uuteen kansallispuistoon!

© Elina Silkelä

Viime vuonna perustetussa Teijon kansallispuistossa näet Suomen luonnon monet kasvot tiiviissä paketissa. Jääkauden jälkeisen Itämeren paljaiksi huuhtomat kalliomäet tuovat Teijon maisemaan ja luontoon monipuolisuutta. Karut kalliomänniköt vaihtuvat painanteisiin muodostuneisiin rämeisiin. Alempana on rinnekuusikoita ja vetisiä korpipainanteita sekä järvenrantojen laajoja soita.

Kaksipäiväisen retken aikana liikuskelemme Hamarijärven ympäristössä Teijon luontoon tutustuen. Yön vietämme kamiinateltassa, joten viluisemmankin nukkujan pitäisi pärjätä. Kohteeseen matkustamme Turusta kimppakyydeillä. Retkellä on hyvät mahdollisuudet tehdä havaintoja Kevätseurannan lajeista, ja soisessa maastossa voimme mahdollisesti päästä myös kuulemaan jo teeriä soitimellaan.

Osanottomaksu on 10 euroa. Siihen sisältyvät retken ohjelma, matkat, henkilötapaturmavakuutus sekä lainavarusteet tarvittaessa. Retki on suunnattu pääasiassa nuorille (noin 15–30-vuotiaille). Se on kevyt ja aloittelijaystävällinen, eikä kummempia vaatimuksia varusteiden tai erätaitojen suhteen ole.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse viimeistään 17.3.2016 retken järjestämisestä vastaavalle Maija Kaunismaalle osoitteeseen mskaun [ät] gmail [piste] com.

Kerro ilmoittautuessasi:
- nimesi, syntymävuotesi ja puhelinnumerosi
- mistä päin olet tulossa mukaan retkelle
- onko sinulla käytössäsi retkikeitintä
- puuttuuko sinulta joitakin olennaisia varusteita (voimme järjestää lainaan rinkkoja, retkikeittimiä ja makuualustoja)
- onko sinulla on auto käytössäsi
- onko sinulla jotakin erityisruokavaliota tai muuta sellaista seikkaa, mikä retken järjestäjien olisi hyvä tietää.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Maija Kaunismaa, mskaun [ät] gmail [piste] com