8.7.2015

Saaristoretken ilmoittautuminen on avattu

Varaa paikkasi hienolle viikonloppuretkelle nyt!

Vaspin nuortenretkellä 31.7.-2.8. seikkaillaan kaukana ulkosaaristossa Jurmon ja Utön maisemissa, tutustutaan saarten omaleimaiseen luontoon, havainnoidaan lintuja ja nautitaan Saaristomeren kansallispuiston upeista maisemista.

Jurmon maisemaa
© Milla Aalto

Moni pitää tarunhohtoista Jurmoa Saaristomeren kansallispuiston mahtavimpana kohteena, eikä syyttä, sillä saaren luonnon karu kauneus ja yllättävä monipuolisuus tekevät siitä hyvin vaikuttavan. 13 kilometrin päässä Jurmosta sijaitseva Utö on Suomen eteläisin asuttu saari, jonka perinnemaisemat ja avara näkyvyys avomerelle ovat kokemisen arvoiset. Molemmat saaret lukeutuvat Suomen parhaimpien lintupaikkojen joukkoon, ja heinä-elokuun vaihteessa voidaan päästä havainnoimaan jo syysmuutolle lähteneitä pohjoisia lajeja.

Leppoisa luonnonharrastusretkemme ei vaadi erikoisempia retkeilytaitoja ja (toivon mukaan) lämpimät kesäkelit eivät aseta suuria haasteita varustukselle, joten mukaan on helppo lähteä. Retki on avoin kaikille luonnosta kiinnostuneille nuorille (siis noin alle 30-vuotiaille). Matkat ja ruuat hoidetaan omakustanteisesti, eikä erillistä osanottomaksua peritä. Yöt vietetään telttaillen saarilla ja ruuat kokataan retkikeittimillä. Varusteita on mahdollista saada lainaan Turun Retkipajalta. Osanottajat ovat henkilötapaturmavakuutettuja Luonto-Liiton puolesta.

Retkelle lähdetään Turun linja-autoasemalta perjantaina 31.7. klo 16:30 Saaristotien bussilla kohti Pärnäsin yhteysalusrantaa, mistä matka jatkuu yhteysalus M/S Eivorilla Jurmoon. Lauantaina seikkaillaan Jurmossa, sunnuntaina on vuorossa tutustuminen Utöhön. Paluu Turkuun tapahtuu sunnuntai-iltana bussilla klo 20:10.

Ilmoittaudu mukaan retkelle viimeistään perjantaina 23.7. laittamalla sähköpostia piirin puheenjohtajalle (yhteystiedot alla). Kerro ilmoittautuessasi nimesi, syntymävuotesi, puhelinnumerosi, mistä päin olet tulossa mukaan retkelle, onko sinulla käytössäsi telttaa tai retkikeitintä, puuttuuko sinulta joitakin olennaisia varusteita (Retkipajalta voidaan järjestää lainaan telttoja, rinkkoja, retkikeittimiä ja makuualustoja) ja onko sinulla jotakin erityisruokavaliota tai muuta sellaista seikkaa, mikä retken järjestäjien olisi hyvä tietää ruoka- ja telttaryhmäjakoa sekä muita käytännön asioita mietittäessä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Milla Aalto, puheenjohtaja
Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri ry.
milaal [ät] utu [piste] fi
O5O 572 2345

(Korvaa hakasulkeissa olevat [ät] ja [piste] oikealla @-merkillä ja pisteellä.)